Wyroby podrobowe
Mogłoby się wydawać, że na polskich stołach królują przede wszystkim wędliny. Tymczasem równie dużym uznaniem wśród klientów naszej wędzarni cieszą się wyroby podrobowe, które z jednej strony idealnie nadają się jako dodatek do pieczywa, z drugiej natomiast są składnikiem dań głównych. Mowa tutaj chociażby o kaszance i smalcu. Oferowane przez nas wyroby mogą być albo parzone, albo wędzone. Warto w tym miejscu podkreślić, że sposób obróbki wpływa na ich smak i aromat. Wędzenie dodatkowo nadaje wyrobom podrobowym charakterystyczny kolor.
Jakie wyroby podrobowe wytwarzamy?
Oprócz kaszanki czy też smalcu z mięsem i cebulką produkujemy wiele innych wyrobów podrobowych, wśród których znajdują się salceson biały, salceson czarny, pasztetowa i pasztet. Na wyjątkowy smak naszych produktów mają wpływ tradycyjne receptury i prosty skład. Nie korzystamy z ulepszaczy smaków, zamiast nich stosujemy naturalne przyprawy i zioła.
Kaszanka z grilla, sałatka z salcesonu, kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym – moglibyśmy wymieniać bez końca dania i przystawki, które można przyrządzić dzięki naszym wyrobom podrobowym. To jednak nie wszystkie zalety. Należy wspomnieć także o tym, że podroby bogate są w dobrze przyswajalne żelazo i inne pierwiastki, na przykład magnez i cynk, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu i mają korzystny wpływ na układ odpornościowy.