Wyroby szare pieczone
Wytwarzamy pieczony schab, kruchą szynkę, aromatyczny boczek i soczystą karkówkę. Nasze wyroby szare pieczone są idealnie doprawione i delikatne, smakują wyśmienicie podgrzane i równie dobrze można serwować je na zimno. Pasują zarówno do śniadania, obiadu, jak i kolacji, jedzone są na kanapce, a także jako osobne danie czy też przekąska między posiłkami. Doskonale komponują się z musztardą, chrzanem i ćwikłą, a także z innymi sosami, na przykład z żurawiny.
Prowadzimy sprzedaż detaliczną, ponadto zajmujemy się realizacją zamówień na imprezy okolicznościowe takie jak wesela i komunie. Zimna płyta z wiejskimi szynkami i schabem na pewno przypadnie do gustu wszystkim gościom.
Jak powstają nasze wyroby pieczone?
Wiemy, że dla naszych klientów najważniejsza jest wysoka jakość produktów, dlatego współpracujemy z zaufanymi dostawcami mięsa. Świetne gatunkowo wieprzowina i drób sprawiają, że nasze wyroby wyróżniają się doskonałym smakiem i kruchą strukturą.
Równie ważnym etapem jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Nacierane jest solą i aromatycznymi przyprawami, a następnie odstawiane na parę dni w chłodne miejsce. Po tym czasie pieczemy je, zwracając szczególną uwagę na optymalną temperaturę. Nie może być zbyt wysoka, ponieważ wtedy mięso będzie suche i zbite. Podążając za tradycyjnymi recepturami uzyskujemy soczyste, kruche szynki i inne wyroby, które zachwycają domowym smakiem.